Česky English JPN

Jiri Prochazka

Jdeme pro výhru! Pozice na kartě není teď zásadní, říká BJP Procházka

20.03. 2024

Fanoušci se bouří, UFC nezařadilo Jiřího BJP Procházku na hlavní zápasovou kartu večera UFC 300. Česká hvězda bojových sportů nastoupí 13. dubna v Las Vegas k důležitému zápasu proti rakouskému Aleksandaru Rakićovi. Pro diváky vyhrocený zápas budete moci sledovat jako poslední zápas “prelims” před hlavní kartou.

Šok z médií

V médiích se objevila zpráva, že Jiří BJP Procházka nebude na UFC 300 tahákem hlavní karty. Smutní fanoušci se začali vyjadřovat k vedení soutěže a házet na něj negativní pohled. Jiřího tým však takové obrazy neživí.

Zápas ve váze do 93 kg, na který celý svět MMA čeká

Jsem rád, že se vlajka České republiky zapíše na jubilejním UFC 300 jako symbol bojového ducha naší země. Jdu si tam pro výhru a je mi jedno, jestli to bude hlavní nebo první zápas. Celý svět čeká, až si to s Aleksandarem rozdáme a uzavřeme tím naši kapitolu. Na to se diváci mohou těšit, že uvidí a žádná pozice na kartě tomu teď nepomůže více. Jen čistý boj. Já a Aleksandar, bez ega a bez škatulek. - říká Jiří Procházka, který ještě donedávna držel titul UFC ve váze do 93 kg.

Proč se UFC nakonec rozhodlo zápas Procházka vs. Rakić zařadit jako předzápas hlavní karty večera?

UFC se rozhodlo, že využije publika domácích fanoušků a bude lákat na zápas mezi dvěma americkými bojovníky Bo Nickalem a Codym Brundagem. Podle pohledu marketingových expertů se tomu nemůžeme divit. Fanoušci Jiřího se budou muset spokojit s tím, že změny se někdy dějí na poslední chvíli. Ale zápas podle pravidel MMA se uskuteční a dostanou pravou zábavu, původem z Hostěradic, která bude dunět světem.

Věříme, že od příštího zápasu se tato situace řešit nebude a všichni budou vědět, že Procházka má své cenné místo na hlavní kartě. Přejeme soutěži, aby rostla a my s ní. Jsme hrdí, že jsme na kartě a prosíme všechny, aby si na Telly zápas pustili a fandili za Českou republiku Jiřímu. Příště to bude o titul. Jiří je zpět ve formě, kterou od něj známe. Už za měsíc se bude zase mluvit o Jiřím v superlativech. - prozrazuje jeden z trenérů Jiřího, Jaroslav Hovězák.

Nápad na založení vlastní značky se zrodil někdy počátkem roku 2016. Tehdy ještě velmi mladá největší naděje českých bojových sportů Jiří Procházka už měl několik let zaběhlý rituál, který obdivovalo zasvěcené okolí - nedělní trénink
BJP (bomby jak pi**).