Česky English JPN

Jiri Prochazka

Procházka obhájil titul! Veterána z UFC ukončil za necelé dvě minuty

31.12. 2019

Vítězná tečka na konec úspěšného roku. Český MMA bojovník Jiří Procházka porazil na turnaji Rizin 20 v Saitamě Američana C.B. Dollawaye a připsal si letošní třetí výhru. Šampion japonské organizace v ringu opět strávil pouze pár chvil, soupeře knokautoval na konci druhé minuty tvrdým levým hákem. „Zdravím Japonsko, jsem štastnej, že jsem tady mohl zápasit a vybojovoat zde titul,“ rozloučil se nejspíš Procházka s Rizinem v pozápasovém rozhovoru.

Vzhůru ke hvězdám. Tam podle Jiřího Procházky směřovala jeho kariéra od té doby, co se poprvé představil pod křídly japonské asociace Rizin. A přestože český samuraj v promo videu k zápasu s Američanem C.B. Dollawayem prohlásil, že se zde cítí doma, tato kapitola jeho cesty se dost možná uzavře. Opět totiž dokázal zvítězit, a tak nejspíš nic nebrání tomu, aby mohl cílit na ještě větší mety v některé z věhlasnějších lig.

Procházka nastoupil do ringu s českou vlajkou na zádech a pásem šampiona přes rameno, ten musel na chvíli odevzdat, právě o titul polotěžké váhy se totiž bojovalo. Netrvalo to však ani dvě minuty a mohl si jej opět s klidem připnout.

Američan se ze začátku souboje snažil držet sedmadvacetiletého Čecha od těla kopy na přední nohu, což vypadalo, že se mu první minutu daří. Procházka nevyslal téměř jediný úder, ale to bylo zapříčiněno spíše tím, že si protivníka načítal. Jakmile se mu to povedlo, vystartoval a tvrdým levým hákem trefil Dollawaye přímo na bradu, Američan padl bezvládně k zemi.

Rodák z Hostěradic si tak připsal desátou výhru v řadě a už třiadvacátou způsobem KO. „Zdravím Japonsko, jsem štastnej, že jsem tady mohl zápasit a vybojovovat zde titul,“ naznačil pak Procházka možný odchod, jelikož tímto duelem mu vypršela smlouva a sám šampion už dlouhou dobu proklamuje, že by se chtěl posunout a utkávat se s těmi úplně nejlepšími.

Nastává tak otázka, zda si úctyhodných výkonů a statistik nejúspěšnějšího českého zápasníka MMA všimne i věhlasná UFC. Měla by, Dollaway byl totiž dalším z veteránů této ligy, kterého Procházka bez problémů porazil.

zdroj isport.blesk.cz

Nápad na založení vlastní značky se zrodil někdy počátkem roku 2016. Tehdy ještě velmi mladá největší naděje českých bojových sportů Jiří Procházka už měl několik let zaběhlý rituál, který obdivovalo zasvěcené okolí - nedělní trénink
BJP (bomby jak pi**).