Česky English JPN

Jiri Prochazka

RIZIN 15

31.01. 2019

Fanouškům MMA se splní sen, Jiří „Denisa“ Procházka nastoupí 21. dubna v japonské Jokohamě k odvetě proti zápasníkovi Muhammedu ‘King Mo’ Lawalovi. A co je nejdůležitější, bude se bojovat o titulový pás v druhé nejsledovanější soutěži světa ve váze do 93 kg.

Japonská organizace RIZIN FF vyslyšela Jirkovo přání, které už více než půl roku sděluje do médií, utkat se o titulový pás této organizace. Ten zatím organizace RIZIN FF ve váze 93 kilogramů nikdy nevydala. Chystaný zápas je proto obrovskou událostí nejen pro Českou republiku a USA, ale hlavně pro samotné Japonsko.

Pro „Denisu“ to bude odveta

Procházka před třemi lety, v novoroční pyramidě organizace RIZIN FF, podlehl po nádherném výkonu ve finále pyramidy právě Lawalovi, kde nastupoval do svého třetího zápasu večera již značně vyčerpaný. Nyní bude do ringu vstupovat svěží a připravený jako nikdy předtím.

„Vítězství pásu v RIZINU, ve váze, kterou bojuji, je pro mě dlouhodobým snem, kvůli kterému se stále držím v Japonsku. Udělám pro to vše a věřím, že předvedu nejlepší výkon a vybojuji pás. Děkuji, že jdete se mnou a sledujte mou cestu,“ vzkazuje Jiří „Denisa“ Procházka.

Jiří si od Lawalovy porážky připsal v RIZINU už sedm výher. Zápasy českého bojovníka s přezdívkou Denisa se staly podle statistik sledovanosti jedny z nejoblíbenějších v japonské organizaci a televizi. Podle světových statistik patří Jiří mezi 30 nejlepších zápasníků světa ve váze light-heavyweight.

V Japonsku je bojové umění velice respektováno. Je chápáno jako cesta lidského těla, ducha a mysli, která když se spojí, je neporazitelná. Fanoušci mohou Jirkovu cestu a přípravu sledovat na jeho sociálních sítích. A to na stránce Facebook a Instagram.

„Čeští diváci a milovníci MMA se mají opravdu na co těšit,“ vzkazuje tým Jirky Procházky.

Nápad na založení vlastní značky se zrodil někdy počátkem roku 2016. Tehdy ještě velmi mladá největší naděje českých bojových sportů Jiří Procházka už měl několik let zaběhlý rituál, který obdivovalo zasvěcené okolí - nedělní trénink
BJP (bomby jak pi**).